Welkom op deze blog Vergeet het gastenboek niet te tekenen….

Tuesday, December 12, 2006

Marketeer of the year !

Belgische marketeers of the year





De Unie der Belgische Adverteerders en Stichting Marketing hebben jaarlijks maar liefst twee Marketeer of the Year-titels te vergeven; een bokaal voor een Franstalige marketeer, en 1 voor een Nederlandstalige.

Dit jaar mag Jean Cornet, marketing & innovation director Alpro Soya, de Franse beker mee naar huis nemen. Cornet is ex-Unilever – destijds actief in onderhouds- en lichaamsverzorgingsproducten. Hij hecht, zoals het een Alpro Soya-medewerker betaamt, veel belang aan milieuzorg en duurzame ontwikkeling.

Cornet won het van Ariane Marchand (Kraft Foods, tekende voor de herlancering van Milka en vergrootte het marktaandeel van Côte d’Or) en Vincent Nolf. (Carrefour/GB, lanceerde de Happy Days kaart en het GB Ticket)

Hans Cools, foods & ice cream director Unilever, is de Nederlandstalige Marketeer van het Jaar 2006. Cools werkte aan merken als Iglo, Ola, Mora en Knorr (Vie), en deed een tussendoortje bij Hak. Cools verdedigt zijn lokale marketingstrategie: ‘Het klopt dat wij veel elementen uit het buitenland over-nemen. Maar goede marketing bestaat erin dat je de juiste keuzes maakt voor jouw lokale consument, dat je naar hem luistert, hem begrijpt en inspeelt op zijn verwachtingen en behoeften.’

Andere Nederlandstalige genomineerden waren Bart Claes (innoverende kledingretailer JBC) en Helen Willems (Beiersdorf, verantwoordelijk voor het Vlaamse succes van Nivea deodorants en producten voor de jonge of rijpe huid en voor de doorgroei in Frankrijk).

1 Comments:

At 9:29 AM, Blogger Studenten Marketing said...

Marktonderzoek houdt een "Wordt blog van het jaar actie" wil je meedoen met je blog? Ga dan snel naar http://marond.blogspot.com

Mvg

Tom Van Beeck

 

Post a Comment

<< Home